Døjer du med muskelømhed efter træning? – Så læs med her

Vi har vist alle prøvet at have ømme muskler, hvad end det er efter træning, sport, havearbejde eller andet. Vi kan vist også godt blive enige om, at det er frustrerende ikke at kunne bevæge sig ordentligt, uden at have smerter. Det kan i den grad påvirke ens dagligdag. Så hvis du døjer med muskelømhed og leder efter en måde at lindrer smerterne på, så er du havnet det rette sted. Du kan eventuelt prøve biofreeze.

Men hvad er det egentlig?

Biofreeze er kølende smertelindring, der har en effektiv og langvarig virkning. Den virker samtdig også hurtigt. Det er faktisk en slags koldterapi, som lindrer smerterne og muskelømheden. Det sker ved, at afkølingen af musklerne dæmper hævelse og ømhed. Smerterne aftager så, fordi nervespidserne ikke længere irriteres, af et væsketryk. Denne behandlingsmetode skal foretages med jævne mellemrum, to til tre gange, hvor man herefter opnår den maksimale effekt. Biofreeze kan anvendes mange steder, blandet andet til rygsmerter, nakkesmerter, muskelømhed, hævede muskler, ledsmerter, samt lændesmerter. Det kan også bruges ved akutte skader, såsom forstrækning eller forstuvninger. Her lindres smerten hurtigt.

Hvad kan man ellers gøre?

Hvis du er lige begyndt at træne, er det normalt med muskelømhed. Efter noget tid forøges musklernes evne til at reparere sig selv, hvilket betyder, at ømheden vil foretage sig. Det kan også være en god ide med udstrækning. Det hjælper nødvendigvis ikke på den stivhed, du oplever ved muskelømhed, det hjælper dog på trætte muskler. Efter en rigtig hård træning, er det en god ide med en række rolige aktiviteter. Derved får musklerne den nødvendige periode, til at hele. Det er vigtigt at skelne mellem muskelømhed og skader i musklerne. Muskelømheden forsvinder af sig selv efter nogle dage og er helt ufarlig. Hvis smerterne derimod er meget stærke og din bevægelighed er meget nedsat, kan det være tegn på en skade.