Inspiration til dit homegym

Annonce-banner

januar 31, 2022

Der er mange fordele ved at have sit eget træningscenter derhjemme. Først og fremmest er det lettere rent faktisk at få trænet, fordi man ikke skal transportere sig selv hen til et fitnesscenter. Man kan uden problemer træne bare et kvarters tid, hvis man har for travlt til at træne mere. Derudover behøver man aldrig at vente på, at andre er færdige med den maskine eller de vægte, man selv vil bruge. Meget spildtid bliver sparet væk, når man kan træne lige præcis på den måde, man vil, når man vil. Du kan nemt tilpasse dit homegym til lige præcis dine behov og din plads. Selv få træningsredskaber rykker meget. Her kan du få inspiration til, hvad du for eksempel er gode træningsredskaber til hjemmetræningen. 

Romaskine

En romaskine træner rigtig mange muskler i kroppen på samme tid, så den egner sig godt til hjemmetræningen. Du træner effektivt både dine rygmuskler, benmusklerne, armene og maven samt konditionen, så du kan på relativt lidt plads træne hele kroppen effektivt. Derudover giver romaskinen gode resultater og muligheden for at træne i forskellige tempoer. Med så stor en alsidighed og effektiv træning, bør du helt sikkert overveje en romaskine til dit homegym, især hvis du kun har plads til en enkelt maskine. 

Håndvægte

Lige meget om du har lidt plads eller meget plads i dit homegym, er håndvægte et essentielt udstyr, når det kommer til at styrketræne derhjemme. Der findes mange forskellige typer af håndvægte til mange forskellige priser, så det kan være relativt billigt at komme i gang med hjemmetræningen. Du kan nemt øge, hvor meget vægt du træner med i takt med, at du bliver bedre. Dette er især nemt med justerbare vægte, så du også nemt kan tilpasse belastningen efter, hvilken øvelse du laver. Det giver dig rigtig meget alsidighed i din træning. 

Slyngetræner

En slyngetræner er en god ting at have i det lille homegym, for den fylder ikke særlig meget og kan for eksempel pakkes væk under sengen. Den er også nem at tage med i sommerhus eller på ferie, så du ikke har nogen undskyldning for at skippe træningen, selvom du er væk fra dit homegym. Du kan faktisk træne hele kroppen med dette ene, relativt simple redskab, der også styrker din balance og din koordinationsevne. Da du kun bruger din egen kropsvægt i træningen, er der derudover lille risiko for at få skader i forbindelse med træningen.