Kom i form på en skånsom måde med en elcykel
Det kan være svært at tage springet og begynde at motionere. Dette gælder særligt, hvis man har nogle udfordringer, der sætter begrænsninger for, hvordan man kan bruge kroppen. Med en elcykel kan du komme i form uden at overbelaste kroppen. Cyklen er udstyret med en eldrevet motor, der gør det lettere for dig at træde i pedalerne. Den er dog ikke selvkørende.
Der er tale om en hjælpemotor, der kun aktiveres, når du træder i pedalerne. Denne har også en maxgrænse, der typisk ligger omkring 20 km/timen. Dermed ikke sagt, at du ikke kan cykle hurtigere end den angivne maxhastighed. Cykler du hurtigere, vil hjælpemotoren blot stoppe med at supplere din egen fremaddrift.
Klar stejle bakker og lange distancer med en elcykel
Elcyklen er et rigtig fint træningsredskab, hvis du ønsker at starte din træning ud på en blid måde. Grundet hjælpemotoren vil du ikke skulle træde så hårdt i pedalerne. Du vil dog stadig få god motion og træne både muskler og cardiotræning, hvor hjertet og kredsløbet er i fokus. Har du eksempelvis problemer med leddene, vil denne type motion ligeledes være et oplagt valg, da du opnår god træning uden at overbelaste de svage led.
En ekstra fordel ved elcykler er også, at de kan hjælpe dig med at klare stejle bakker og lange distancer. Der er naturligvis individuelle forskelle på batteriernes levetid, men det er ikke umuligt at finde en elcykel, der kan klare op til 130 kilometer på én opladning. Dette medvirker ligeledes at denne type cykel er et fantastisk transportmiddel, hvad end du bor i storbyen eller skal klare bakker og længere afstande ude på landet.
Flere typer af elcykler
Der findes flere forskellige typer af elcykler:
- Mountain bikes
- Citybikes
- Klassiske bikes
Du kan læse mere på denne side. Disse tre typer læner sig meget op af originalerne – blot med fordelen i hjælpemotoren. Der kan desuden være forskel på, hvor hjælpemotoren og batteriet er placeret. Mountain bikes har eksempelvis ofte motoren placeret bagpå for at give den bedste fremdrift, når der skal køres i ujævnt terræn. City biken er designet til høj fart sammenlignet med den klassiske bike. Ved den klassiske bike er rytterens placering ekstra rank, hvorimod man kommer til at sidde mere lænet fremover ved de to øvrige modeller. Motoren sidder oftest foran på city bikes og klassiske bikes, men den kan også være placeret i midten, hvilket mange føler giver det bedste balancepunkt. Alt afhænger af personlige præferencer og oplevelse af komfort.