Kosttilskud med kreatin hjælper med intensiv træning og styrketræning

Kosttilskud kan hjælpe kroppen med at træne bedre. Hvis du har svært ved at nå de træningsmål, du har sat dig eller bruger meget tid på at træne meget intenst, kan det være en god idé at se på din kost. Hvis dit mål er at løbe et maraton, er der andre kosttilskud til dig, end hvis dit mål er at blive stor og stærk med styrketræning. Der er et stort udvalg af proteinpulver og kosttilskud, der kan hjælpe dig med at nå dit specifikke mål eller give dig et lille boost i dagens træning.

Kreatin

Et kosttilskud, der kan give en fordel for de fleste, er kreatin. Det er ekstra godt til dem, der ønsker at opbygge store muskler eller træner i små intensive intervaller såsom sprint. Dog kan det også give en god start på din træning, selvom du træner i længere tid og knap så intensivt. Der er nemlig kun fordele ved kreatin. Her kan du finde et stort udvalg af kosttilskud med kreatin samt mange andre kosttilskud til at hjælpe med din træning på vej. Du kan også læse mere om, hvordan kreatin virker.

Hvad er kreatin?

Kroppen producerer selv stoffet kreatin, men man optager det også igennem kosten. Det findes blandt andet i musklerne. Kreatin hjælper kroppen med at producere energi og giver en kortvarig øget præstation. Derfor er det godt til kortvarig træning med høj intensitet. Det hjælper dog også med at opbygge musklerne. Studier har vist at 5-10 gram kreatin om dagen har en effekt, men mængden, du bør tage, kommer an på din vægt og kropsbygning.

Det skal du være opmærksom på

Kreatin har ikke en akut virkning, så derfor skal det indtages hver dag for at opbygge kreatinlageret og have en effekt. Det kan være en god idé at tage kosttilskuddet efter træning, så du får genopfyldt dit kreatinlager, når du har trænet. Det eneste negative ved kreatin er, at kroppens egen produktion af kreatin falder, hvis du tager det som kosttilskud i længere tid. Det betyder at effekten af kosttilskuddet falder. Det kan dog hurtigt genoprettes ved at tage en pause. Det anbefales derfor, at man tager en pause fra kreatin på 2 uger efter et par måneders brug. Der er også en procentdel af befolkningen, der ikke vil få en virkning af kreatin, fordi de selv producerer meget kreatin. Der er dog ingen bivirkning ved at tage det eller prøve det af.