Mountainbike er en voksende sport

Annonce

Over de seneste par år er mountainbike blevet en meget populær sport, og der er kommet mange ny motionister til i Danmark. Læs i artiklen om, hvad der er vigtigt at have og huske, når man begynder at cykle mountainbike. 

Har du overvejet at begynde?

Hvis du går og overvejer at begynde at køre mountainbike, så skal du først og fremmest anskaffe dig en cykel. Trek Rail er den ultimative elektroniske mountainbike med 29’’ hjul, som kan klare det vildeste terræn. Ellers har Trek også mange andre modeller, som er produceret til mountainbike.  Det er ikke nok med en cykel, når man skal begynde at køre mountainbike, det kræver også lidt udstyr. Af sikkerhedsmæssige årsager skal du som minimum have en cykelhjelm, og et par bukser med en pude i. Det kan også være rart at købe en god trøje eller jakke, afhængig af årstiden. Cykelhandsker kan også være meget praktisk, for at få et bedre greb på styret. Med tiden vil du kunne anskaffe dig mere og bedre udstyr til sporten, men for at komme godt i gang er: cykelhjelm, bukser med pude, trøje og handsker et godt udgangspunkt. Ligesom med andre sports, så er det vigtigt at drikke meget vand inden. Din krop afgiver meget væske, og også meget end man lige tror, så for at undgå at dehydrere, så drik rigeligt med vand. Det kan også være en god ide at medbringe vand på turen. Alt efter turens længde, så plejer man at sige, at det ikke er nødvendigt med med ekstra energi eller mad, hvis turen er på to timer. Hvis du planlægger en længere cykeltur, så husk at medbring frugt og müslibarer, du kan indtage løbende. Det er også vigtigt, hvis uheldet er ude, at du har et multitool og en ekstra slange med. Så kan du fikse din cykel og komme videre på cykelturen.  

Husk mobilen 

På dine mange cykelture vil du opleve mange smukke naturområder, og selvom de danske skove ikke er særlige store, så kan man stadig fare vild. Brug din gps på mobilen til at orientere dig i området. Det kan også blive nødvendigt med telefonen i andre sammenhænge, hvis det skulle ske, at du styrter og kommer til skade, så at det vigtigt at kunne ringe efter hjælp. 

Husk at sætte farten ned, første gang du kører i et nyt terræn og pas på din egen sikkerhed.